Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uvjeti korištenja

1. Dobrodošli u zubar.hr

1.1. Dobrodošli u zubar.hr. Sljedeći uvjeti i odredbe (u daljnjem tekstu "Uvjeti i odredbe") čine dio ugovora između vas i Verified diagnosis j.d.o.o. (u daljnjem tekstu "zubar.hr", "mi", "naši" ili "nas"), upravitelja platforme koja vam (u daljnjem tekstu "korisnik", "vi", "vaši" ili “vas”) daje pristup našem online dentalnom profilu i svim povezanim uslugama. Naš online dentalni profil nudi mnoge značajke kao što su sljedeće: unos simptoma, rezultata testova i snimki (zajedno: Izvori); angažman pružatelja kliničkih dentalnih usluga (npr. doktori dentalne medicine, radiolozi, tehničari, fotografi, asistenti), angažman doktora dentalne medicine za pronalazak znakova patologija i problema u izvorima, automatska kvalifikacija vaših znakova u patologije i klasifikaciija patologija u preporučene tretmane prema našoj dentalnoj bazi podataka (”Dentalna knjižnica”) i angažman doktora dentalne medicine za provjeru nalaza i izradu plana terapije.

1.2. Online dentalni profil dostupan je kao putem naše web-bazirane aplikacije (u daljnjem tekstu “Web mjesto”). zubar.hr je također razvio i alat za provjeru (u daljnjem tekstu „Alat za provjeru”) i povezane usluge. Web mjesto i alat za provjeru, uključujući bilo koji softver, usluge ili drugu tehnologiju na kojoj se temelje web mjesto i alat za provjeru, u daljnjem tekstu nazivaju se “naša platforma” ili “zubar.hr platforma”.

NAPOMINJEMO DA NAŠA PLATFORMA NE POSTAVLJA NIKAKVE MEDICINSKE DIJAGNOZE. POTRAŽITE SAVJET MEDICINSKOG STRUČNJAKA AKO STE ZABRINUTI ZA VAŠE ZDRAVLJE. U HITNOM SLUČAJU, TREBATE ODMAH KONTAKTIRATI HITNU POMOĆ. UVIJEK SE POSAVJETUJTE SA SVOJIM LIJEČNIKOM ILI DRUGIM KVALIFICIRANIM PRUŽATELJEM ZDRAVSTVENE NJEGE AKO IMATE BILO KAKVA PITANJA U VEZI BILO KAKVIH MEDICINSKIH PROBLEMA. NIKADA NE SMIJETE ZANEMARITI PROFESIONALNI SAVJET LIJEČNIKA NI OTKAZATI TERMIN KOD LIJEČNIKA JER SE OSLANJATE NA INFORMACIJE KOJE STE PROČITALI ILI ČULI NA NAŠOJ PLATFORMI.

1.3. Zubar.hr platformom upravlja Verified diagnosis j.d.o.o., tvrtka osnovana u Hrvatskoj i registrirana pri Trgovačkom sudu u Splitu pod matičnim brojem 060411663, sa sjedištem na adresi Dračevac 7, 21 000 Split, Hrvatska.

1.4. Ako nas želite kontaktirati, pošaljite e-poštu našem timu za korisničku podršku na podrska@zubar.hr.

1.5. Morate imati najmanje 16 godina ako želite koristiti našu platformu. Ako ste mlađi od 18 godina, korištenje naše platforme i vaše pristajanje na ove Uvjete i odredbe zahtijevaju pristanak vašeg zakonskog skrbnika.

1.6. Vaše korištenje potpune funkcionalnosti naše platforme zahtijeva vaš pristanak na obvezivanje ovim Uvjetima i odredbama. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima i odredbama, ne smijete koristiti niti pristupati bilo kojem dijelu naše platforme.

1.7. Ugovorni jezik je hrvatski.

2. Pravni odnos između Vas i zubar.hr

2.1. Ovi Uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje naše platforme i sadrže uvjete koji reguliraju vaše korištenje naše platforme. Važno je da pročitate i razumijete ove Uvjete i odredbe u vezi s našim Pravilima privatnosti prije korištenja na še platforme. Ako imate poteškoća s razumijevanjem bilo kojeg aspekta ovih dokumenata, kontaktirajte nas na adresu legal@zubar.hr i možemo vam objasniti što to znači za vas.

2.2. Korisnički račun na našoj platformi možete napraviti samo ako se slažete s ovim Uvjetima i odredbama. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima i odredbama, ne možete kreirati korisnički račun na našoj platformi.

3. Podaci koje prikupljamo o vama

3.1. Zaštita vaše privatnosti i svih podataka koji se odnose na vas (u daljnjem tekstu “Osobni podaci”) iznimno nam je važna. Iz tog razloga, sve vaše osobne podatke stvorene korištenjem naše platforme prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo samo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka 2016/679 od 27. travnja 2016. (“GDPR”). Molimo pročitajte naša Pravila privatnosti kako biste razumjeli kako i u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše podatke kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu.

3.2. Ovime nam dajete trajno, prenosivo pravo, korištenja podataka u cijelom svijetu s mogućnošću podlicenciranja, a koje smo anonimizirali u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka, na bilo koji način, bio on trenutno poznat ili nepoznat. Priznajete i prihvaćate da posjedujemo sva prava, vlasništvo i interes nad svim podacima koje smo dobili iz takvih anonimiziranih podataka.

4. Zubar.hr platforma 

4.1. Naša platforma pruža vam mogućnost da saznate koje dentalne probleme i patologije potencijalno imate i na koji način ih možete riješiti. Na našoj platformi možete dobiti:

 • usluge snimanja, evaluacije i dijagnostičke obrade dentalnih fotografija i radiografija i drugih dentalnih izvora,
 • usluge kliničkog dentalnog pregleda,
 • usluge izrade personaliziranog plana terapije,
 • usluge provedbe, snimanja i evaluacije dentalnih tretmana,
 • informacije o dentalnom zdravlju i skrbi.

4.2. One usluge koje su usluge dentalne medicine sukladno Zakonu od dentalnoj medicini, a koje dobivate putem naše platforme, obavljaju doktori dentalne medicine. U svom procesu donošenja odluka koje se tiču dijagnostike i liječenja, naši doktori dentalne medicine se vode relevantnim znanstvenim saznanjima i stručno dokazanim metodama koje odgovaraju suvremenom standardu dentalne struke.

4.3. Naša platforma olakšava doktorima dentalne medicine pružanje učinkovite dentalne usluge na više načina. Među ostalim, to su:

 • standardizirane propozicije, sadržaj i kvaliteta dentalnih izvora,
 • standardizirana baza anatomije oro-facijalne regije,
 • standardizirana baza znakova dentalnih patologija i problema,
 • standardizirana baza dentalnih patologija i problema,
 • standardizirana baza dentalnih terapija i postupaka,
 • sučelje za pregled dentalnih izvora,
 • sučelje za unos znakova dentalnih patologija i problema koji se vide na dentalnim izvorima,
 • i drugi.

4.4. Naši doktori dentalne medicine su samostalni u postupanju. Odluke i postupke naših doktora dentalne medicine i drugih suradnika (npr. fotografa i radiologa) možemo usporediti sa odlukama i postupcima naših doktora u istom ili sličnom slučaju. U slučaju odstupanja ili razlika u odlukama i mišljenjima, možemo:

 • zatražiti dodatne izvore kako bi dobili bolji uvid u zdravstveno stanje pacijenta ili kvalitetu usluge,
 • zatražiti ponavljanje dentalnih izvora, bez ili sa vremenskim odmakom,
 • zatražiti neovisna mišljenja drugih doktora dentalne medicine koji mogu, a ne moraju biti, specijalizirani za područje problema i
 • provoditi druge postupke koji mogu rezultirati sa pouzdanom odlukom ili odgovarajućim postupkom.

U slučaju, odstupanja ili razlika u odlukama i mišljenjima, uvijek ćemo obavijestiti vas, korisnika. Takva obavijest sadržavat će sve relevantne informacije odstupanju i poduzetim ili preporučenim daljnjim postupcima radi utvrđivanja istine. Te informacije mogu uključivati informacije o doktorima koji su dali mišljenja, informacije o mišljenjima, informacije o predmetnim znakovima, patologijama, terapijama, postupcima, i drugo.

4.5. Razumijete da kvaliteta odluka u medicini, pa tako i u dentalnoj medicini, ovisi o više čimbenika. Među ostalim, to su:

 • Kvaliteta izvora. Zubar.hr nastoji osigurati da izvori, koji su rezultat rada naših pružatelja usluga, bude na razumnoj razini kvalitete. U tu svrhu, koristimo vlastitu bazu sa standardiziranim referentnim primjerima izvora. Osim toga, svaki izvor dajemo na neovisnu evaluaciju i odobrenje za upotrebu od stručne osobe (doktora dentalne medicine). Može se dogoditi da izvor kojeg kupite putem naše platforme ne bude odgovarajuće kvalitete, o čemu ćemo vas obavijestiti. U tom slučaju, imate pravo na besplatnu izradu zamjenskog izvora. Ukoliko to nije moguće napraviti, imate pravo na nadoknadu plaćenog iznosa za taj izvor. Unatoč svemu, razumijete da se može dogoditi, unatoč najboljem trudu i volji, da nije moguće izraditi izvor koji će biti odgovarajuće kvalitete (npr. zbog fizionomije vaših usta). Također, razumijete da mi možemo koristiti izvore koji, iako zadovoljavaju uvjete za korištenje, nisu savršeni u svakom svom dijelu, i da su u tim slučajevima moguće greške. Ne možemo biti odgovorni za greške koje su posljedica manjkavosti u izvorima.
 • Potpunost izvora. Zubar.hr se pridržava Zakona o informacija u zdravstvu, uključujući i načela učinkovitosti i smanjenja količine zdravstvenih i drugih podataka prikupljanjem i obradom samo onih zdravstvenih i drugih podataka koji su potrebni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na dijagnostičke ciljeve. Dijagnostički ciljevi zubar.hr platforme su postavljeni na način da balansiraju između onoga što je tehnički moguće i onoga što je dostupno, pod razumnim uvjetima, većini pacijenata. To znači da nikada nećemo imati potpune podatke potrebne za potpun uvid u stanje zdravlja i/ili skrbi pacijenata nego maksimalno onoliko koliko je moguće s izvorima koji su dostupni vama. Razumijete da se nekada zbog nepotpunosti izvora mogu dogoditi greške u procjeni. Ne možemo biti odgovorni za pogrešne procjene (npr. da određeni znak ili patologija postoji ili ne postoji) koje su posljedica nepotpunosti izvora.
 • Trud doktora. Zubar.hr platforma koristi alate i mehanizme koje koji naše doktore dentalne medicine i druge suradnike motivira na maksimalan trud pri pružanju usluge dentalne medicine našim korisnicima. Kontinuirano unaprjeđujemo našu platformu kako bi doktorima olakšali rad i omogućili da budu učinkovitiji. Kako bi postigli najbolju moguću kvalitetu dentalne usluge, među ostalim, provodimo vrednovanja rada naših doktora dentalne medicine. Unatoč tome, moguće je da neki od naših doktora, iz opravdanih ili neopravdanih razloga, ne uloži dovoljnu količinu truda u vaš slučaj. U tom slučaju imate pravo na besplatnu istovjetnu zamjensku uslugu. Ukoliko se takva situacija dogodi, ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na taj način, a ako smo vas mi o tome prethodno obavijestili.
 • Iskustvo doktora. Zubar.hr platforma sve doktore koje angažira prethodno testira i na taj način provjerava njihovo znanje i iskustvo. Unatoč tome, može se dogoditi da neki od naših doktora nema dovoljno iskustva u pružanju neke od dentalnih usluga. Trudimo se uvijek voditi evidenciju o tome koji doktor je iskusan i posjeduje znanja u kojim područjima. U tu svrhu vodimo i bazu sa rezultatima vrednovanja i usporedbi doktora te na osnovu nje možemo odlučiti angažirati određene doktore po svom izboru da vam pruže određene usluge u kojima su najbolji. Unatoč tome, može se dogoditi da zbog neiskustva doktora, dođe do greške u odlukama. U tom slučaju, ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na taj način, ako smo vas mi prethodno obavijestili o tome da doktor ima manjka iskustva za predmetni slučaj.
 • Postupci i načini rada. Da bi osigurao najbolju kvalitetu dentalnih odluka, zubar.hr uređuje i standardizira postupke i načine rada doktora koji svoje usluge nude putem naše platforme. Te postupke možemo mijenjati kako bi unaprijedili način rada i poboljšali ishode. Nastojima kontrolirati i osiguravati da naši doktori slijede definirane postupke i načine rada te da iste unaprijeđujemo čim otkrijemo problem u njima. Unatoč tomu, ne možemo jamčiti da će se svi naši doktori uvijek držati predviđenih postupaka i načina rada ili da ćemo imati predviđene postupke i načine rada za sve situacije u kojima se naši doktori mogu naći dok vam pružaju usluge. U tim slučajevima, doktori su dužni slijediti upute svoje komore, zakona i zdravog razuma. Ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na nestandardan način ili u situacijama za koje postupak ili način rada nije definiran, ako smo vas prethodno obavijestili da se radi o takvoj situaciji.
 • Viša sila. Uz sve što napravimo kako bismo osigurali da vam naši doktori pruže najbolju dentalnu uslugu, uvijek je moguće da se dogodi negativan ishod zbog nečega što je van naše moći. Ne možem biti odgovorni za posljedice koje možete imati u takvim situacijama. 

Razumijete da zubar.hr ne može biti odgovoran za događaje koji su posljedica neke od gore navedenih situacija. Sva mišljenja, upute ili preporuke koje dobijete putem zubar.hr platforme trebate provjeriti sa svojim stomatologom ili liječnikom. Zubar.hr ne odgovara za posljedice postupaka koje vaš stomatolog ili liječnik provede ili ne provede zbog ili vezano za naša mišljenja, upute ili preporuke.

4.6. Neke naše usluge se ne temelje na izravnom pružanju dentalne usluge doktora dentalne medicine vama, već na prethodno izrađenim protokolima i algoritmima koji su standardizirani i razvijeni za sve slučajeve. Kada god dobijete takvu uslugu, to ćemo vam i napomenuti. Razumijete da takve usluge mogu imati greške, jer se njihov rad temelji na prethodnim iskustvima, i da ne jamčimo za kvalitetu odluka iz takvih izvora.

4.7. Naše usluge možete dobiti besplatno. Dio naših usluga možete dobiti samo ako platite. Besplatne usluge možete koristiti neograničeno, dok plaćene usluge možete koristiti samo u onoj količini koju ste platili. Cijena svake plaćene usluge može ovisiti o vrsti usluge, sadržaju, pružatelju i drugim okolnostima. Cijena svake usluge bit će vam naglašena prije kupnje.

4.8. Naša platforma angažira doktore dentalne medicine da otkriju vidljive znakove dentalnih problema i patologija u vašim izvorima. Također, naša platforma koristi bazu medicinskog znanja kako bi kvalificirala i klasificirala pronađene znakove u potencijalne dijagnoze i potencijalno korisne dentalne tretmane (u daljnjem tekstu “Nalaz”). Imajte na umu da našu platformu pružamo isključivo u informativne svrhe. To nije dentalna konzultacija. Naša platforma nije prikladna zamjena za medicinske savjete dobivene od vašeg stomatologa, liječnika opće prakse ili drugog pružatelja zdravstvenih usluga.

4.9. Naša platforma NE pruža dijagnoze za medicinska stanja, niti propisuje kako ćete liječiti bilo koje zdravstvene probleme koje imate. To se može učiniti samo savjetovanjem s medicinskim stručnjakom (kao što je stomatolog). Naše nalaze možete koristiti kako biste se bolje informirali o svom zdravlju i skrbi, i konzultirali sa svojim stomatologom. Odgovornost vašeg stomatologa je da uzme u obzir i prouči sve dokaze i ostale relevantne informacije iz vašeg zubar.hr nalaza i samostalno donese dijagnozu te preporuku tretmana. Ukoliko vaš stomatolog pronađe grešku u našem nalazu i dužan nas je o istoj grešci obavijestiti putem emaila dental@zubar.hr. Ako za takvu grešku stomatolozi na našoj platformi, koji nisu sudjelovali u izvornom nalazu, utvrde da je rezultat analize, a ne manjka u izvorima, vašem stomatologu ćemo isplatiti nagradnu naknadu u iznosu od 100 kuna.

4.10. U konačnici, ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema u vezi s informacijama koje ste unijeli na našu platformu, vi ste odgovorni za to hoćete li se odlučiti konzultirati s medicinskim stručnjakom i/ili potražiti liječnički savjet.

5. Izrada korisničkog računa

5.1. Prije korištenja naše aplikacije, najprije ćete se trebati registrirati. Zatim možete preuzeti Coda aplikaciju iz Apple App Store ili Google Play Store (u daljnjem tekstu, pojedinačno ili zajedno, "App Store") na svoj mobilni uređaj ili tablet i u njoj otvoriti našu aplikaciju. Našoj platformi također možete pristupiti izravno putem web-bazirane aplikacije ili putem aplikacije, izravno preko nas ili preko jednog od naših partnera.

5.2. Nakon preuzimanja aplikacije Coda (ili pristupa web aplikaciji na Coda web stranici) možete se registrirati na našoj platformi postavljanjem korisničkog računa s emailom i lozinkom (u daljnjem tekstu "Korisnički račun"). Registracija predstavlja obvezujuću ponudu Korisnika da se obveže ovim Uvjetima i odredbama. Možemo (ali nismo obvezni) prihvatiti ovu ponudu tako što ćemo prvi put omogućiti pristup našoj platformi putem korisničkog računa. Potvrdu registracije poslat ćemo vam elektroničkim putem. Korištenjem, pristupanjem ili na drugi način korištenjem naše platforme ČAK I AKO NE POSTAVITE KORISNIČKI RAČUN, prihvaćate, potvrđujete i koristite ove Uvjete i odredbe.

5.3. Spremit ćemo ugovorni tekst dogovorenih Uvjeta i odredbi. Osim toga, ne preuzimamo nikakvu obvezu u pogledu dostupnosti ugovorenih uvjeta za Korisnika.

5.4. Savjetujemo našim korisnicima da za svoj korisnički račun koriste samo 'jake' lozinke (jake lozinke su lozinke koje se sastoje od kombinacije brojeva, velikih i malih slova i simbola). Kada registrirate svoj korisnički račun ili nam date druge podatke, također izjavljujete da su podaci koji su nam dostavljeni točni i potpuni. U slučaju naknadne promjene informacija, izjavljujete da ćete nas o takvim promjenama odmah obavijestiti ažuriranjem informacija.

5.5. Možda je moguće prijaviti se na našu platformu putem računa koji imate kod pružatelja usluga treće strane (kao što je Google). Ako se povežete na našu platformu putem takvog pružatelja usluga treće strane, također nam dajete pristup korištenju određenih podataka koje ste dali tom pružatelju usluga (npr. ime, datum rođenja, adresa e-pošte, telefonski broj), ako i u mjeri u kojoj to dopuštaju odredbe i uvjeti tog pružatelja usluga i naše Politike privatnosti.

5.6. Odgovorni ste za očuvanje povjerljivosti vaših podataka za prijavu i svih aktivnosti na vašem korisničkom računu. Ako sumnjate da je Vaš korisnički račun možda zlorabljen, slažete se da ćete nas o tome odmah obavijestiti e-poštom.

6. Vaše pravo korištenja naše platforme

6.1. Naša platforma i svi materijali i sadržaj koji se na njoj nalaze naše su vlasništvo ili vlasništvo osoba koje su nam dodijelile odgovarajuću licencu (ovo se također odnosi na softver treće strane naveden u našoj aplikaciji). Dajemo vam pravo korištenja ovih materijala i sadržaja, ali samo u svrhu korištenja naše platforme, za vas osobno ili u ime druge osobe uvijek u skladu s ovim Uvjetima i odredbama. Ako koristite našu platformu za drugu osobu, ostajete u potpunosti odgovorni za osiguravanje da je korištenje u ime te osobe dopušteno prema primijenjivim zakonima o privatnosti i drugim primjenjivim zakonskim odredbama. Posebno ste dužni prikupiti odgovarajući pristanak od te osobe i obavijestiti je o našim Uvjetima i odredbama i Pravilima privatnosti.

6.2. Dajemo vam pravo osobnog pristupa i korištenja naše platforme. Zabranjeno vam je prenijeti ovo pravo na bilo koga drugog, ili prodati, pokloniti ili prenijeti svoj korisnički račun na bilo koga drugog. Vaše pravo na pristup našoj platformi ne ograničava naše pravo da drugim osobama dodijelimo pravo pristupa našoj platformi.

6.3. Vaše pravo na korištenje naziva "zubar.hr" ili bilo kojih zaštitnih znakova, logotipa, naziva domena ili drugih karakterističnih zaštitnih znakova ograničeno je na opseg definiran ovim Uvjetima i odredbama.

6.4. U zamjenu za vaše jamstvo da ćete se pridržavati ovih Uvjeta i odredbi, dajemo vam ograničeno, neprenosivo, bez mogućnosti podlicenciranja, personalizirano, neekskluzivno, opozivo pravo na preuzimanje zubar.hr aplikacije na svoj uređaj ili na pristup web stranici ili Alat za provjeru pod uvjetima navedenim u ovim Uvjetima i odredbama ili Pravilima privatnosti, ili pod bilo kojim uvjetima koji se odnose mjesto s kojeg ste možda preuzeli našu aplikaciju.

6.5. Kao Korisnik, osim ako takva ponašanja nisu na odgovarajući način dopuštena u skladu s ovim Uvjetima i odredbama ili osim ako nisu dopuštena obveznim zakonom o autorskim pravima kada je to potrebno za korištenje naše platforme u skladu s njezinom namjenom i/ili neophodno za dobivanje informacija potrebnih za postizanje interoperabilnosti s drugim programima, obvezujete se suzdržati se od sljedećeg:

 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete replicirati ili kopirati našu platformu, ni u cijelosti ni djelomično.
 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete prodati ili na drugi način učiniti dostupnom našu platformu, u cijelosti ili djelomično, nikome drugome.
 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete mijenjati našu platformu, u cijelosti ili djelomično, ni na koji način.
 • Vi, Korisnik, jamčite da nećete pokušati otkriti ili pristupiti izvornom kodu naše platforme, u cijelosti ili djelomično, osim ako ga mi izričito nismo objavili i pustili u javnu domenu.

6.6. Svjesni ste da mi, i/ili osobe koje su nam dodijelile licencu u tom pogledu, imamo pravo na sve povjerljive informacije, prava korištenja, iskorištavanja i oporavka – i sva druga prava intelektualnog vlasništva koja u potpunosti ili djelomično postoje – u vezi zubar.hr platforme.

6.7. Povratne informacije/ankete. Ako date povratne informacije, ideje ili prijedloge, ili ako odgovorite na ankete u vezi s našim uslugama (u daljnjem tekstu "Povratne informacije"), potvrđujete da Povratne informacije nisu povjerljive i da nam dajete svjetsku, neisključivu, neopozivu, trajnu, besplatnu i neograničenu licencu za korištenje vaših Povratnih informacija na bilo koji način, u bilo koju svrhu, i putem bilo kojeg medija ili tehnologije, sada poznate ili nepoznate, bilo u cijelosti ili djelomično, i bez obzira da li su izmijenjene ili nepromijenjene. Uvijek ćemo koristiti vaše povratne informacije u skladu s tim Uvjetima i odredbama, našim Pravilima privatnosti i svim drugim primjenjivim zakonima.

7. Vaše korištenje naše platforme

7.1. Uz ostale odredbe u ovim Uvjetima i odredbama, ovaj odjeljak definira određene propise koji se odnose na korištenje naše platforme (u daljnjem tekstu „Pravila“).

7.2. Slijedi popis aktivnosti koje su zabranjene u kontekstu korištenja naše platforme. Zabranjeno vam je:

 • Zaobići, onemogućiti ili na drugi način manipulirati bilo kojom od sigurnosnih značajki naše platforme ili bilo koje značajke koje sprječavaju ili ograničavaju korištenje ili kopiranje sadržaja koji je dostupan putem naše platforme,
 • Stvoriti više korisničkih računa na našoj platformi (međutim, koliko to dopušta funkcionalnost naše platforme, možete povezati svoje društvene mreže ili druge račune koje podržavamo s korisničkim računom na našoj platformi),
 • Navoditi lažne ili obmanjujuće podatke u pojedinostima korisničkog računa,
 • Dopustiti bilo kome drugom da koristi našu platformu u vaše ime ili umjesto vas,
 • Koristiti našu platformu ako smo privremeno obustavili vaše pravo korištenja, ili vam zabranili nastavak korištenja,
 • Slati neželjenu poštu, bezvrijednu poštu ili ponavljane poruke,
 • Djelovati na bilo koji nezakonit ili protuzakonit način,
 • Mijenjati, ometati, hakirati ili poremetiti našu platformu ili presresti poruke,
 • Zloupotrebiti našu platformu ili je infiltrirati virusom, trojancom, crvom, logičkom bombom ili bilo čim drugim što bi moglo naštetiti našoj platformi ili bilo kojem drugom korisniku opreme naše platforme,
 • Izvlačenje podataka s naše platforme osim kako je dopušteno ovim Uvjetima i odredbama,
 • Objaviti ili priložiti bilo kakav uvredljiv, prijeteći, opscen, obmanjujući, neistinit ili uvredljiv sadržaj ili sadržaj koji sadrži bilo koji oblik golotinje ili nasilja, i
 • Unijeti podatke ili komentare o bilo kojoj trećoj strani bez pristanka dotične treće strane.

7.3. Nepoštivanje Pravilnika navedenih u stavku 7.2 predstavlja materijalno kršenje ovih Uvjeta i odredbi i može rezultirati time da, prema vlastitom nahođenju, pokrenemo sljedeće mjere – pojedinačno ili u kombinaciji:

 • Trenutna, privremena suspenzija ili trajno povlačenje prava na pristup našoj platformi,
 • Poslati vam upozorenje,

Uvjeti korištenja

1. Dobrodošli u zubar.hr

1.1. Dobrodošli u zubar.hr. Sljedeći uvjeti i odredbe (u daljnjem tekstu "Uvjeti i odredbe") čine dio ugovora između vas i Verified diagnosis j.d.o.o. (u daljnjem tekstu "zubar.hr", "mi", "naši" ili "nas"), upravitelja platforme koja vam (u daljnjem tekstu "korisnik", "vi", "vaši" ili “vas”) daje pristup našem online dentalnom profilu i svim povezanim uslugama. Naš online dentalni profil nudi mnoge značajke kao što su sljedeće: unos simptoma, rezultata testova i snimki (zajedno: Izvori); angažman pružatelja kliničkih dentalnih usluga (npr. doktori dentalne medicine, radiolozi, tehničari, fotografi, asistenti), angažman doktora dentalne medicine za pronalazak znakova patologija i problema u izvorima, automatska kvalifikacija vaših znakova u patologije i klasifikaciija patologija u preporučene tretmane prema našoj dentalnoj bazi podataka (”Dentalna knjižnica”) i angažman doktora dentalne medicine za provjeru nalaza i izradu plana terapije.

1.2. Online dentalni profil dostupan je kao putem naše web-bazirane aplikacije (u daljnjem tekstu “Web mjesto”). zubar.hr je također razvio i alat za provjeru (u daljnjem tekstu „Alat za provjeru”) i povezane usluge. Web mjesto i alat za provjeru, uključujući bilo koji softver, usluge ili drugu tehnologiju na kojoj se temelje web mjesto i alat za provjeru, u daljnjem tekstu nazivaju se “naša platforma” ili “zubar.hr platforma”.

NAPOMINJEMO DA NAŠA PLATFORMA NE POSTAVLJA NIKAKVE MEDICINSKE DIJAGNOZE. POTRAŽITE SAVJET MEDICINSKOG STRUČNJAKA AKO STE ZABRINUTI ZA VAŠE ZDRAVLJE. U HITNOM SLUČAJU, TREBATE ODMAH KONTAKTIRATI HITNU POMOĆ. UVIJEK SE POSAVJETUJTE SA SVOJIM LIJEČNIKOM ILI DRUGIM KVALIFICIRANIM PRUŽATELJEM ZDRAVSTVENE NJEGE AKO IMATE BILO KAKVA PITANJA U VEZI BILO KAKVIH MEDICINSKIH PROBLEMA. NIKADA NE SMIJETE ZANEMARITI PROFESIONALNI SAVJET LIJEČNIKA NI OTKAZATI TERMIN KOD LIJEČNIKA JER SE OSLANJATE NA INFORMACIJE KOJE STE PROČITALI ILI ČULI NA NAŠOJ PLATFORMI.

1.3. Zubar.hr platformom upravlja Verified diagnosis j.d.o.o., tvrtka osnovana u Hrvatskoj i registrirana pri Trgovačkom sudu u Splitu pod matičnim brojem 060411663, sa sjedištem na adresi Dračevac 7, 21 000 Split, Hrvatska.

1.4. Ako nas želite kontaktirati, pošaljite e-poštu našem timu za korisničku podršku na podrska@zubar.hr.

1.5. Morate imati najmanje 16 godina ako želite koristiti našu platformu. Ako ste mlađi od 18 godina, korištenje naše platforme i vaše pristajanje na ove Uvjete i odredbe zahtijevaju pristanak vašeg zakonskog skrbnika.

1.6. Vaše korištenje potpune funkcionalnosti naše platforme zahtijeva vaš pristanak na obvezivanje ovim Uvjetima i odredbama. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima i odredbama, ne smijete koristiti niti pristupati bilo kojem dijelu naše platforme.

1.7. Ugovorni jezik je hrvatski.

2. Pravni odnos između Vas i zubar.hr

2.1. Ovi Uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje naše platforme i sadrže uvjete koji reguliraju vaše korištenje naše platforme. Važno je da pročitate i razumijete ove Uvjete i odredbe u vezi s našim Pravilima privatnosti prije korištenja na še platforme. Ako imate poteškoća s razumijevanjem bilo kojeg aspekta ovih dokumenata, kontaktirajte nas na adresu legal@zubar.hr i možemo vam objasniti što to znači za vas.

2.2. Korisnički račun na našoj platformi možete napraviti samo ako se slažete s ovim Uvjetima i odredbama. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima i odredbama, ne možete kreirati korisnički račun na našoj platformi.

3. Podaci koje prikupljamo o vama

3.1. Zaštita vaše privatnosti i svih podataka koji se odnose na vas (u daljnjem tekstu “Osobni podaci”) iznimno nam je važna. Iz tog razloga, sve vaše osobne podatke stvorene korištenjem naše platforme prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo samo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka 2016/679 od 27. travnja 2016. (“GDPR”). Molimo pročitajte naša Pravila privatnosti kako biste razumjeli kako i u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše podatke kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu.

3.2. Ovime nam dajete trajno, prenosivo pravo, korištenja podataka u cijelom svijetu s mogućnošću podlicenciranja, a koje smo anonimizirali u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka, na bilo koji način, bio on trenutno poznat ili nepoznat. Priznajete i prihvaćate da posjedujemo sva prava, vlasništvo i interes nad svim podacima koje smo dobili iz takvih anonimiziranih podataka.

4. Zubar.hr platforma 

4.1. Naša platforma pruža vam mogućnost da saznate koje dentalne probleme i patologije potencijalno imate i na koji način ih možete riješiti. Na našoj platformi možete dobiti:

 • usluge snimanja, evaluacije i dijagnostičke obrade dentalnih fotografija i radiografija i drugih dentalnih izvora,
 • usluge kliničkog dentalnog pregleda,
 • usluge izrade personaliziranog plana terapije,
 • usluge provedbe, snimanja i evaluacije dentalnih tretmana,
 • informacije o dentalnom zdravlju i skrbi.

4.2. One usluge koje su usluge dentalne medicine sukladno Zakonu od dentalnoj medicini, a koje dobivate putem naše platforme, obavljaju doktori dentalne medicine. U svom procesu donošenja odluka koje se tiču dijagnostike i liječenja, naši doktori dentalne medicine se vode relevantnim znanstvenim saznanjima i stručno dokazanim metodama koje odgovaraju suvremenom standardu dentalne struke.

4.3. Naša platforma olakšava doktorima dentalne medicine pružanje učinkovite dentalne usluge na više načina. Među ostalim, to su:

 • standardizirane propozicije, sadržaj i kvaliteta dentalnih izvora,
 • standardizirana baza anatomije oro-facijalne regije,
 • standardizirana baza znakova dentalnih patologija i problema,
 • standardizirana baza dentalnih patologija i problema,
 • standardizirana baza dentalnih terapija i postupaka,
 • sučelje za pregled dentalnih izvora,
 • sučelje za unos znakova dentalnih patologija i problema koji se vide na dentalnim izvorima,
 • i drugi.

4.4. Naši doktori dentalne medicine su samostalni u postupanju. Odluke i postupke naših doktora dentalne medicine i drugih suradnika (npr. fotografa i radiologa) možemo usporediti sa odlukama i postupcima naših doktora u istom ili sličnom slučaju. U slučaju odstupanja ili razlika u odlukama i mišljenjima, možemo:

 • zatražiti dodatne izvore kako bi dobili bolji uvid u zdravstveno stanje pacijenta ili kvalitetu usluge,
 • zatražiti ponavljanje dentalnih izvora, bez ili sa vremenskim odmakom,
 • zatražiti neovisna mišljenja drugih doktora dentalne medicine koji mogu, a ne moraju biti, specijalizirani za područje problema i
 • provoditi druge postupke koji mogu rezultirati sa pouzdanom odlukom ili odgovarajućim postupkom.

U slučaju, odstupanja ili razlika u odlukama i mišljenjima, uvijek ćemo obavijestiti vas, korisnika. Takva obavijest sadržavat će sve relevantne informacije odstupanju i poduzetim ili preporučenim daljnjim postupcima radi utvrđivanja istine. Te informacije mogu uključivati informacije o doktorima koji su dali mišljenja, informacije o mišljenjima, informacije o predmetnim znakovima, patologijama, terapijama, postupcima, i drugo.

4.5. Razumijete da kvaliteta odluka u medicini, pa tako i u dentalnoj medicini, ovisi o više čimbenika. Među ostalim, to su:

 • Kvaliteta izvora. Zubar.hr nastoji osigurati da izvori, koji su rezultat rada naših pružatelja usluga, bude na razumnoj razini kvalitete. U tu svrhu, koristimo vlastitu bazu sa standardiziranim referentnim primjerima izvora. Osim toga, svaki izvor dajemo na neovisnu evaluaciju i odobrenje za upotrebu od stručne osobe (doktora dentalne medicine). Može se dogoditi da izvor kojeg kupite putem naše platforme ne bude odgovarajuće kvalitete, o čemu ćemo vas obavijestiti. U tom slučaju, imate pravo na besplatnu izradu zamjenskog izvora. Ukoliko to nije moguće napraviti, imate pravo na nadoknadu plaćenog iznosa za taj izvor. Unatoč svemu, razumijete da se može dogoditi, unatoč najboljem trudu i volji, da nije moguće izraditi izvor koji će biti odgovarajuće kvalitete (npr. zbog fizionomije vaših usta). Također, razumijete da mi možemo koristiti izvore koji, iako zadovoljavaju uvjete za korištenje, nisu savršeni u svakom svom dijelu, i da su u tim slučajevima moguće greške. Ne možemo biti odgovorni za greške koje su posljedica manjkavosti u izvorima.
 • Potpunost izvora. Zubar.hr se pridržava Zakona o informacija u zdravstvu, uključujući i načela učinkovitosti i smanjenja količine zdravstvenih i drugih podataka prikupljanjem i obradom samo onih zdravstvenih i drugih podataka koji su potrebni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na dijagnostičke ciljeve. Dijagnostički ciljevi zubar.hr platforme su postavljeni na način da balansiraju između onoga što je tehnički moguće i onoga što je dostupno, pod razumnim uvjetima, većini pacijenata. To znači da nikada nećemo imati potpune podatke potrebne za potpun uvid u stanje zdravlja i/ili skrbi pacijenata nego maksimalno onoliko koliko je moguće s izvorima koji su dostupni vama. Razumijete da se nekada zbog nepotpunosti izvora mogu dogoditi greške u procjeni. Ne možemo biti odgovorni za pogrešne procjene (npr. da određeni znak ili patologija postoji ili ne postoji) koje su posljedica nepotpunosti izvora.
 • Trud doktora. Zubar.hr platforma koristi alate i mehanizme koje koji naše doktore dentalne medicine i druge suradnike motivira na maksimalan trud pri pružanju usluge dentalne medicine našim korisnicima. Kontinuirano unaprjeđujemo našu platformu kako bi doktorima olakšali rad i omogućili da budu učinkovitiji. Kako bi postigli najbolju moguću kvalitetu dentalne usluge, među ostalim, provodimo vrednovanja rada naših doktora dentalne medicine. Unatoč tome, moguće je da neki od naših doktora, iz opravdanih ili neopravdanih razloga, ne uloži dovoljnu količinu truda u vaš slučaj. U tom slučaju imate pravo na besplatnu istovjetnu zamjensku uslugu. Ukoliko se takva situacija dogodi, ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na taj način, a ako smo vas mi o tome prethodno obavijestili.
 • Iskustvo doktora. Zubar.hr platforma sve doktore koje angažira prethodno testira i na taj način provjerava njihovo znanje i iskustvo. Unatoč tome, može se dogoditi da neki od naših doktora nema dovoljno iskustva u pružanju neke od dentalnih usluga. Trudimo se uvijek voditi evidenciju o tome koji doktor je iskusan i posjeduje znanja u kojim područjima. U tu svrhu vodimo i bazu sa rezultatima vrednovanja i usporedbi doktora te na osnovu nje možemo odlučiti angažirati određene doktore po svom izboru da vam pruže određene usluge u kojima su najbolji. Unatoč tome, može se dogoditi da zbog neiskustva doktora, dođe do greške u odlukama. U tom slučaju, ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na taj način, ako smo vas mi prethodno obavijestili o tome da doktor ima manjka iskustva za predmetni slučaj.
 • Postupci i načini rada. Da bi osigurao najbolju kvalitetu dentalnih odluka, zubar.hr uređuje i standardizira postupke i načine rada doktora koji svoje usluge nude putem naše platforme. Te postupke možemo mijenjati kako bi unaprijedili način rada i poboljšali ishode. Nastojima kontrolirati i osiguravati da naši doktori slijede definirane postupke i načine rada te da iste unaprijeđujemo čim otkrijemo problem u njima. Unatoč tomu, ne možemo jamčiti da će se svi naši doktori uvijek držati predviđenih postupaka i načina rada ili da ćemo imati predviđene postupke i načine rada za sve situacije u kojima se naši doktori mogu naći dok vam pružaju usluge. U tim slučajevima, doktori su dužni slijediti upute svoje komore, zakona i zdravog razuma. Ne možemo biti odgovorni za posljedice vaših postupaka prema ili zbog mišljenja, preporuka ili uputa koje dobijete na nestandardan način ili u situacijama za koje postupak ili način rada nije definiran, ako smo vas prethodno obavijestili da se radi o takvoj situaciji.
 • Viša sila. Uz sve što napravimo kako bismo osigurali da vam naši doktori pruže najbolju dentalnu uslugu, uvijek je moguće da se dogodi negativan ishod zbog nečega što je van naše moći. Ne možem biti odgovorni za posljedice koje možete imati u takvim situacijama. 

Razumijete da zubar.hr ne može biti odgovoran za događaje koji su posljedica neke od gore navedenih situacija. Sva mišljenja, upute ili preporuke koje dobijete putem zubar.hr platforme trebate provjeriti sa svojim stomatologom ili liječnikom. Zubar.hr ne odgovara za posljedice postupaka koje vaš stomatolog ili liječnik provede ili ne provede zbog ili vezano za naša mišljenja, upute ili preporuke.

4.6. Neke naše usluge se ne temelje na izravnom pružanju dentalne usluge doktora dentalne medicine vama, već na prethodno izrađenim protokolima i algoritmima koji su standardizirani i razvijeni za sve slučajeve. Kada god dobijete takvu uslugu, to ćemo vam i napomenuti. Razumijete da takve usluge mogu imati greške, jer se njihov rad temelji na prethodnim iskustvima, i da ne jamčimo za kvalitetu odluka iz takvih izvora.

4.7. Naše usluge možete dobiti besplatno. Dio naših usluga možete dobiti samo ako platite. Besplatne usluge možete koristiti neograničeno, dok plaćene usluge možete koristiti samo u onoj količini koju ste platili. Cijena svake plaćene usluge može ovisiti o vrsti usluge, sadržaju, pružatelju i drugim okolnostima. Cijena svake usluge bit će vam naglašena prije kupnje.

4.8. Naša platforma angažira doktore dentalne medicine da otkriju vidljive znakove dentalnih problema i patologija u vašim izvorima. Također, naša platforma koristi bazu medicinskog znanja kako bi kvalificirala i klasificirala pronađene znakove u potencijalne dijagnoze i potencijalno korisne dentalne tretmane (u daljnjem tekstu “Nalaz”). Imajte na umu da našu platformu pružamo isključivo u informativne svrhe. To nije dentalna konzultacija. Naša platforma nije prikladna zamjena za medicinske savjete dobivene od vašeg stomatologa, liječnika opće prakse ili drugog pružatelja zdravstvenih usluga.

4.9. Naša platforma NE pruža dijagnoze za medicinska stanja, niti propisuje kako ćete liječiti bilo koje zdravstvene probleme koje imate. To se može učiniti samo savjetovanjem s medicinskim stručnjakom (kao što je stomatolog). Naše nalaze možete koristiti kako biste se bolje informirali o svom zdravlju i skrbi, i konzultirali sa svojim stomatologom.

4.10. U konačnici, ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema u vezi s informacijama koje ste unijeli na našu platformu, vi ste odgovorni za to hoćete li se odlučiti konzultirati s medicinskim stručnjakom i/ili potražiti liječnički savjet.

5. Izrada korisničkog računa

5.1. Prije korištenja naše aplikacije, najprije ćete se trebati registrirati. Zatim možete preuzeti Coda aplikaciju iz Apple App Store ili Google Play Store (u daljnjem tekstu, pojedinačno ili zajedno, "App Store") na svoj mobilni uređaj ili tablet i u njoj otvoriti našu aplikaciju. Našoj platformi također možete pristupiti izravno putem web-bazirane aplikacije ili putem aplikacije, izravno preko nas ili preko jednog od naših partnera.

5.2. Nakon preuzimanja aplikacije Coda (ili pristupa web aplikaciji na Coda web stranici) možete se registrirati na našoj platformi postavljanjem korisničkog računa s emailom i lozinkom (u daljnjem tekstu "Korisnički račun"). Registracija predstavlja obvezujuću ponudu Korisnika da se obveže ovim Uvjetima i odredbama. Možemo (ali nismo obvezni) prihvatiti ovu ponudu tako što ćemo prvi put omogućiti pristup našoj platformi putem korisničkog računa. Potvrdu registracije poslat ćemo vam elektroničkim putem. Korištenjem, pristupanjem ili na drugi način korištenjem naše platforme ČAK I AKO NE POSTAVITE KORISNIČKI RAČUN, prihvaćate, potvrđujete i koristite ove Uvjete i odredbe.

5.3. Spremit ćemo ugovorni tekst dogovorenih Uvjeta i odredbi. Osim toga, ne preuzimamo nikakvu obvezu u pogledu dostupnosti ugovorenih uvjeta za Korisnika.

5.4. Savjetujemo našim korisnicima da za svoj korisnički račun koriste samo 'jake' lozinke (jake lozinke su lozinke koje se sastoje od kombinacije brojeva, velikih i malih slova i simbola). Kada registrirate svoj korisnički račun ili nam date druge podatke, također izjavljujete da su podaci koji su nam dostavljeni točni i potpuni. U slučaju naknadne promjene informacija, izjavljujete da ćete nas o takvim promjenama odmah obavijestiti ažuriranjem informacija.

5.5. Možda je moguće prijaviti se na našu platformu putem računa koji imate kod pružatelja usluga treće strane (kao što je Google). Ako se povežete na našu platformu putem takvog pružatelja usluga treće strane, također nam dajete pristup korištenju određenih podataka koje ste dali tom pružatelju usluga (npr. ime, datum rođenja, adresa e-pošte, telefonski broj), ako i u mjeri u kojoj to dopuštaju odredbe i uvjeti tog pružatelja usluga i naše Politike privatnosti.

5.6. Odgovorni ste za očuvanje povjerljivosti vaših podataka za prijavu i svih aktivnosti na vašem korisničkom računu. Ako sumnjate da je Vaš korisnički račun možda zlorabljen, slažete se da ćete nas o tome odmah obavijestiti e-poštom.

6. Vaše pravo korištenja naše platforme

6.1. Naša platforma i svi materijali i sadržaj koji se na njoj nalaze naše su vlasništvo ili vlasništvo osoba koje su nam dodijelile odgovarajuću licencu (ovo se također odnosi na softver treće strane naveden u našoj aplikaciji). Dajemo vam pravo korištenja ovih materijala i sadržaja, ali samo u svrhu korištenja naše platforme, za vas osobno ili u ime druge osobe uvijek u skladu s ovim Uvjetima i odredbama. Ako koristite našu platformu za drugu osobu, ostajete u potpunosti odgovorni za osiguravanje da je korištenje u ime te osobe dopušteno prema primijenjivim zakonima o privatnosti i drugim primjenjivim zakonskim odredbama. Posebno ste dužni prikupiti odgovarajući pristanak od te osobe i obavijestiti je o našim Uvjetima i odredbama i Pravilima privatnosti.

6.2. Dajemo vam pravo osobnog pristupa i korištenja naše platforme. Zabranjeno vam je prenijeti ovo pravo na bilo koga drugog, ili prodati, pokloniti ili prenijeti svoj korisnički račun na bilo koga drugog. Vaše pravo na pristup našoj platformi ne ograničava naše pravo da drugim osobama dodijelimo pravo pristupa našoj platformi.

6.3. Vaše pravo na korištenje naziva "zubar.hr" ili bilo kojih zaštitnih znakova, logotipa, naziva domena ili drugih karakterističnih zaštitnih znakova ograničeno je na opseg definiran ovim Uvjetima i odredbama.

6.4. U zamjenu za vaše jamstvo da ćete se pridržavati ovih Uvjeta i odredbi, dajemo vam ograničeno, neprenosivo, bez mogućnosti podlicenciranja, personalizirano, neekskluzivno, opozivo pravo na preuzimanje zubar.hr aplikacije na svoj uređaj ili na pristup web stranici ili Alat za provjeru pod uvjetima navedenim u ovim Uvjetima i odredbama ili Pravilima privatnosti, ili pod bilo kojim uvjetima koji se odnose mjesto s kojeg ste možda preuzeli našu aplikaciju.

6.5. Kao Korisnik, osim ako takva ponašanja nisu na odgovarajući način dopuštena u skladu s ovim Uvjetima i odredbama ili osim ako nisu dopuštena obveznim zakonom o autorskim pravima kada je to potrebno za korištenje naše platforme u skladu s njezinom namjenom i/ili neophodno za dobivanje informacija potrebnih za postizanje interoperabilnosti s drugim programima, obvezujete se suzdržati se od sljedećeg:

 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete replicirati ili kopirati našu platformu, ni u cijelosti ni djelomično.
 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete prodati ili na drugi način učiniti dostupnom našu platformu, u cijelosti ili djelomično, nikome drugome.
 • Vi, korisnik, suglasni ste da nećete mijenjati našu platformu, u cijelosti ili djelomično, ni na koji način.
 • Vi, Korisnik, jamčite da nećete pokušati otkriti ili pristupiti izvornom kodu naše platforme, u cijelosti ili djelomično, osim ako ga mi izričito nismo objavili i pustili u javnu domenu.

6.6. Svjesni ste da mi, i/ili osobe koje su nam dodijelile licencu u tom pogledu, imamo pravo na sve povjerljive informacije, prava korištenja, iskorištavanja i oporavka – i sva druga prava intelektualnog vlasništva koja u potpunosti ili djelomično postoje – u vezi zubar.hr platforme.

6.7. Povratne informacije/ankete. Ako date povratne informacije, ideje ili prijedloge, ili ako odgovorite na ankete u vezi s našim uslugama (u daljnjem tekstu "Povratne informacije"), potvrđujete da Povratne informacije nisu povjerljive i da nam dajete svjetsku, neisključivu, neopozivu, trajnu, besplatnu i neograničenu licencu za korištenje vaših Povratnih informacija na bilo koji način, u bilo koju svrhu, i putem bilo kojeg medija ili tehnologije, sada poznate ili nepoznate, bilo u cijelosti ili djelomično, i bez obzira da li su izmijenjene ili nepromijenjene. Uvijek ćemo koristiti vaše povratne informacije u skladu s tim Uvjetima i odredbama, našim Pravilima privatnosti i svim drugim primjenjivim zakonima.

7. Vaše korištenje naše platforme

7.1. Uz ostale odredbe u ovim Uvjetima i odredbama, ovaj odjeljak definira određene propise koji se odnose na korištenje naše platforme (u daljnjem tekstu „Pravila“).

7.2. Slijedi popis aktivnosti koje su zabranjene u kontekstu korištenja naše platforme. Zabranjeno vam je:

 • Zaobići, onemogućiti ili na drugi način manipulirati bilo kojom od sigurnosnih značajki naše platforme ili bilo koje značajke koje sprječavaju ili ograničavaju korištenje ili kopiranje sadržaja koji je dostupan putem naše platforme,
 • Stvoriti više korisničkih računa na našoj platformi (međutim, koliko to dopušta funkcionalnost naše platforme, možete povezati svoje društvene mreže ili druge račune koje podržavamo s korisničkim računom na našoj platformi),
 • Navoditi lažne ili obmanjujuće podatke u pojedinostima korisničkog računa,
 • Dopustiti bilo kome drugom da koristi našu platformu u vaše ime ili umjesto vas,
 • Koristiti našu platformu ako smo privremeno obustavili vaše pravo korištenja, ili vam zabranili nastavak korištenja,
 • Slati neželjenu poštu, bezvrijednu poštu ili ponavljane poruke,
 • Djelovati na bilo koji nezakonit ili protuzakonit način,
 • Mijenjati, ometati, hakirati ili poremetiti našu platformu ili presresti poruke,
 • Zloupotrebiti našu platformu ili je infiltrirati virusom, trojancom, crvom, logičkom bombom ili bilo čim drugim što bi moglo naštetiti našoj platformi ili bilo kojem drugom korisniku opreme naše platforme,
 • Izvlačenje podataka s naše platforme osim kako je dopušteno ovim Uvjetima i odredbama,
 • Objaviti ili priložiti bilo kakav uvredljiv, prijeteći, opscen, obmanjujući, neistinit ili uvredljiv sadržaj ili sadržaj koji sadrži bilo koji oblik golotinje ili nasilja, i
 • Unijeti podatke ili komentare o bilo kojoj trećoj strani bez pristanka dotične treće strane.

7.3. Nepoštivanje Pravilnika navedenih u stavku 7.2 predstavlja materijalno kršenje ovih Uvjeta i odredbi i može rezultirati time da, prema vlastitom nahođenju, pokrenemo sljedeće mjere – pojedinačno ili u kombinaciji:

 • Trenutna, privremena suspenzija ili trajno povlačenje prava na pristup našoj platformi,
 • Poslati vam upozorenje,
 • Pokretanje pravnog postupka protiv vas, uključujući zahtjev za naknadu svih troškova i izdataka nastalih zbog kršenja sporazuma (uključujući razumne administrativne troškove i pravne naknade), i štoviše
 • Otkrivanje informacija tijelima za provedbu zakona, ako i u mjeri u kojoj to dopušta zakon i smatramo potrebnim.

7.4. Reakcija na kršenje sporazuma koje ste počinili nije ograničena na radnje opisane u prethodnom stavku 7.3, tj. imamo pravo poduzeti sve daljnje radnje u skladu s ovim Uvjetima i/ili zakonskim propisima.

8. Raskid našeg ugovornog odnosa

8.1. U slučaju da smatrate da više ne možete pristati na ove Uvjete i odredbe ili Politiku privatnosti, u bilo kojem trenutku, slažete se da ćete odmah prestati koristiti našu platformu.

8.2. Imate pravo prestati koristiti našu platformu u bilo kojem trenutku i raskinuti svoj ugovor sa zubar.hr, uključujući ako se ne slažete s promjenama naše platforme ili ovim Uvjetima i odredbama koje smo predložili. Molimo slijedite upute na našoj platformi kako biste deaktivirali svoj korisnički račun. Ako našoj platformi pristupate putem aplikacije Coda, možete izbrisati svoj korisnički račun putem izbornika postavki.

8.3. Ako odlučimo raskinuti vaš ugovor s nama, obavijestit ćemo vas dva tjedna unaprijed.

8.4. Pravo bilo koje strane da raskine ugovor s opravdanim razlogom ostaje nepromijenjeno. Razlog koji nam daje pravo na raskid ugovora može biti, posebno, ali ne isključivo, vaše kršenje materijalnih ugovornih odredbi (posebno stavka 7.2) i ako se zbog vanjskih okolnosti može pretpostaviti da neispravno koristite naše usluge. Ako postoji dobar razlog, nadalje smo ovlašteni blokirati vaš pristup našoj platformi, bez ikakve obavijesti, i pod uvjetom da nijedna druga blaža mjera nije učinkovita.

8.5. Ako vi ili mi deaktiviramo vaš korisnički račun kako je opisano u ovom stavku ili povučete ili povučemo vaše pravo na pristup našoj platformi, izbrisat ćemo sve osobne podatke pohranjene o vama u skladu s našim Pravilima privatnosti (i kako je navedeno u primjenjivim zakonskim odredbama), pod uvjetom da naša prava na korištenje takvih podataka u anonimiziranom obliku u skladu s odjeljkom 3.2 ostaju nepromijenjena. Također gubite pravo koje vam je prethodno dano na pristup našoj platformi.

9. Naše obećanje vama

9.1. Sve informacije o simptomima koje ste naveli, a koje su vam dostupne u tekstualnom obliku putem naše platforme – kao nalaz - služe samo u informativne svrhe. Informacije su dostupne od strane zubar.hr kakve jesu, bez jamstva, jamstva ili zastupanja bilo koje vrste.

9.2. Ne biste trebali poduzimati nikakve radnje na temelju informacija danih na zubar.hr platformi bez prethodnog savjetovanja sa doktorom dentalne medicine ili drugim medicinskim stručnjakom.

9.3. Zbog prirode interneta i date tehnologije, ne možemo obećati da ćete moći koristiti našu platformu u svakom trenutku bez prekida i bez odlaganja ili grešaka, te da će naša platforma u svakom trenutku zadovoljiti vaša očekivanja. Stoga ne možemo preuzeti nikakvu obvezu u pogledu izvedbe ili dostupnosti naše platforme u ovim ovim Uvjetima i odredbama. Izričito isključujemo svaku odgovornost koja se može primijeniti provođenjem zakona zbog nedostataka naše platforme koji su postojali u vrijeme kada je sklopljen ugovor o korištenju naše platforme između vas i nas.

9.4. Ako pretrpite bilo kakvu štetu korištenjem naše platforme, možemo biti odgovorni samo za namjeru i grubi nemar. Nadalje, možemo se smatrati odgovornim za nemarno kršenje materijalno značajnih ugovornih obveza, koje je potrebno ispuniti kako bi se ovaj sporazum uopće ispravno izvršio, a čije bi kršenje ugrozilo svrhu sporazuma i za koje bi vi, Korisnik, trebali u uobičajenim situacijama moći vjerovati će biti ispunjene. U potonjem slučaju, međutim, možemo biti odgovorni samo za procjenjivu štetu. Ne možemo se smatrati odgovornim za jednostavni nemar zbog kršenja bilo koje obveze osim onih navedenih u prethodnim rečenicama. Prethodna isključenja odgovornosti ne primjenjuju se na prekršaje koji uzrokuju smrt ili osobne ozljede i bilo kakvu odgovornost prema Zakonu o zaštiti potrošača.

10. Usluge trećih strana

10.1. Ako platforma sadrži poveznice na druge web stranice ili resurse kojima upravljaju treće strane, smatrat će se da su te veze dane samo za vaše informiranje.

10.2. Ne možemo utjecati na sadržaj takvih web-mjesta ili resursa koje pružaju treće strane i ne možemo biti odgovorni za sadržaj tih informacija ili web-mjesta. Ne možemo biti odgovorni za eventualnu financijsku ili fizičku štetu koju biste mogli pretrpjeti kao rezultat ili u vezi s korištenjem takvih web stranica ili resursa.

10.3. Razumijete da dostupnost aplikacije zubar.hr ovisi o trećoj strani od koja vam uslužuje našu aplikaciju. Svjesni ste da se ovi Uvjeti i odredbe odnose na ugovorni odnos između vas i zubar.hr, a ne na vaš ugovorni odnos s uslužiteljem naše aplikacije.

11. Ažuriranja naše platforme

11.1. Konstantno ažuriramo i poboljšavamo našu platformu. Neprestano vam nastojimo pružiti inovativne nove usluge i značajke. Također radimo poboljšanja i ažuriranja kako bismo bili u toku s promjenama tehnologija, ponašanja i načina na koji ljudi koriste internet.

11.2. Zadržavamo pravo promjene određenog aspekta određene značajke ažuriranjem naše platforme, resetiranjem te značajke i obustavom usluge ili podrške za tu značajku. Ove promjene mogu utjecati na vaše aktivnosti na našoj platformi. Promjene mogu uključivati uklanjanje, izmjenu ili ponovno postavljanje značajki koje koristite. Obavijestit ćemo vas o promjenama i vašim pravima u slučaju promjena zasebnom obavijesti, u mjeri u kojoj ste se prijavili za takve obavijesti (vidi točku 12.3.).

11.3. Ažuriranja možemo s vremena na vrijeme objaviti mi ili putem uslužitelja naše aplikacije. S vremena na vrijeme, da biste mogli koristiti našu platformu, možda će biti potrebno ažurirati softver treće strane.

12. Promjene ovih Uvjeta

12.1. Imamo pravo izmijeniti, prilagoditi ili dopuniti ove Uvjete s vremena na vrijeme. Trenutnu verziju Uvjeta i odredbi možete pronaći na našoj web stranici (zubar.hr).

12.2. Sve promjene ovih Uvjeta i odredbi obično će biti rezultat dodavanja novih značajki u našu platformu, ili promjena u zakonodavstvu ili primjenjivim propisima.

12.3. Kontaktirat ćemo vas kako bismo vas obavijestili o svim promjenama ili dopunama ovih Uvjeta i odredbi najmanje 30 kalendarskih dana prije stupanja na snagu bilo kakvih promjena ili dopuna ovih Uvjeta i odredbi. Ako ne uložite prigovor u roku od 30 dana od primitka obavijesti, takve promjene i dopune smatrat će se učinkovitima i dogovorenim od isteka roka nadalje. Obavijestit ćemo vas o vašem pravu na prigovor i posljedicama prigovora u našoj obavijesti o promjenama Uvjeta i odredbi. Ako je, u slučaju vašeg prigovora na izmjenu u dogovorenom roku, pravno, ekonomski ili tehnički nerazumno da nastavimo pružati našu platformu, imamo pravo raskinuti ugovor najkasnije na dan stupanja na snagu izmjena navedena u obavijesti. Bilo koje drugo pravo na raskid ostaje nepromijenjeno.

13. Dokumenti koji uređuju ugovorni odnos između vas i nas

Trenutna verzija Uvjeta i odredbi uključuje sve odredbe koje reguliraju ugovorni odnos između vas i nas. Starije verzije Uvjeta i odredbi više se ne primjenjuju na naš ugovorni odnos i u potpunosti su zamijenjene trenutnom verzijom.

14. Primjenjivo zakonodavstvo i nadležnost

14.1. Naše sjedište nalazi se u Hrvatskoj. Ugovor sklopljen na temelju ovih Uvjeta podliježe zakonima Republike Hrvatske. Bez obzira na gornji izbor nadležnosti, u slučaju sporazuma između trgovaca i potrošača, odredbe zakona zemlje u kojoj potrošač ima uobičajeno boravište i od kojih se – prema zakonu te zemlje – ne može odstupiti, mogu se primijeniti u korist potrošača ako trgovac:

 • obavlja svoju komercijalnu ili profesionalnu djelatnost u zemlji uobičajenog boravišta potrošača, ili
 • takve su aktivnosti na bilo koji način usmjerene na tu zemlju ili na nekoliko zemalja uključujući tu zemlju,
 • a sporazum spada u okvir takvih aktivnosti.

14.2. Sudovi u Hrvatskoj imaju isključivu nadležnost za rješavanje svih sporova koji nastanu u vezi ili kao rezultat vašeg korištenja naše platforme.

14.3 Europska komisija pruža internetsku platformu za rješavanje sporova dostupnu na http://ec.europa.eu/consumers/odr. Zubar.hr ne sudjeluje u postupcima rješavanja sporova pred arbitražnim vijećem potrošača.

15. Razno

15.1. Pristajete da s vama komuniciramo elektroničkim putem (kao što je e-mail ili drugi tekstualni način).

15.2. Obavijesti vam možemo slati elektroničkim putem na adresu e-pošte koju ste naveli u trenutku kada ste se prijavili za subar.hr platformu ili putem drugih elektroničkih sredstava na našoj platformi kada su dostupni.

15.4. Ako bilo koja odredba u ovim Uvjetima i odredbama bude ili postane ništavna ili neprovediva, učinak preostalih odredbi nastavlja vrijediti.

15.5. Samo ugovorna strana ima pravo provoditi ugovorne odredbe.

16. Kontakt

Ako nas želite kontaktirati u vezi s ovim Uvjetima i odredbama ili bilo kojim drugim dokumentom spomenutim u njima, pošaljite nam e-poštu na legal@zubar.hr.

Sva prava pridržana. zubar.hr 2021

Kontakt

podrska@zubar.hr

kontakt@zubar.hr

0977096572

Tvrtka

Verified diagnosis j.d.o.o.

Dračevac 7, 21000 Split, Hrvatska

OIB: 99958349718

Registar: Trgovački sud u Splitu

MB: 060411663

zubar.hr je rezultat znanstveno-istraživačkog projekta "Provjera učinkovitosti udaljene dentalne dijagnoze" realiziranog od 2019. do 2021. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske iz Programa dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta.